Серия експлозии са проехтели  в южния украински пристанищен град Одеса,

...
Серия експлозии са проехтели  в южния украински пристанищен град Одеса,
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Одеса е под обстрел, освободени са селища край Киев

Серия детонации са проехтели  в южния украински пристанищен град Одеса, оповестява „ Ройтерс “, базирайки се на информация от очевидци.

Взривовете са отекнали към 6:00 ч. сутринта локално време. След тях в небето над Одеса са се издигнали минимум три стълба от черен пушек и пламъци. Според сътрудник на „ Франс  прес “ явно детонациите са били в индустриалната зона на града.

В събота вечерта украинските сили са си върнали контрола върху целия район на Киев след отдръпването на съветските елементи от основни градове, ситуирани покрай столицата.

„ Селищата Ирпин, Буча, Гостомел и целият район на Киев са освободени от нашественика “, бяви зам.-министърът на защитата Ханна Маляр.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна руъските сили, че минират района към столицата при своето отдръпване. След отдръпването на съветските сили  труповете на минимум 20 души с цивилни облекла открити по улиците на близкия до украинската столица град Буча. Това оповестяват задгранични публицисти, които са навлезли в селището дружно с украинските сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР